(video) Agent de circulaţie, bănuit de corupere pasivă: Ar fi pretins 500 de euro

miercuri, 8 iunie 2011

(video) Agent de circulaţie, bănuit de corupere pasivă: Ar fi pretins 500 de euro
Poză simbol
Foto: mai.md

Un agent de circulaţie, bănuit de corupere pasivă, a fost reţinut ieri, 7 iunie, de către ofiţerii anticorupţie, informează serviciul de presă al CCCEC.


Potrivit denunţătorului, poliţistul ar fi pretins 500 de euro pentru a-i restitui permisul de conducere şi a nu începe o urmărire penală în privinţa acestuia pe faptul „conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate”.

Transmiterea banilor marcaţi „mită CCCEC” a avut eşalonat sub controlul ofiţerilor anticorupţie, prima tranşă fiind de 400 euro. În momentul flagrantului declarantul a oferit 100 euro.

Operaţiunea a avut loc în preajma Serviciului poliţiei rutiere a Comisariatului general de poliţie (strada Tiraspol 11).

În prezent, agentul de circulaţie se află în Izolatorul CCCEC, în privinţa lui fiind iniţiată o cauză penală  – „corupere pasivă”.

Potrivit CCCEC, de la începutul anului curent, colaboratorii instituţiei au reţinut 12 poliţişti, suspectaţi de comiterea diferitor acte de corupţie. Anul trecut, procurorii anticorupţie a Centrului au pornit 55 dosare penale în privinţa angajaţilor MAI.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: