(grafic) Pe cine a votat populația din sectoarele Chișinăului la 5 iunie

miercuri, 8 iunie 2011

(grafic) Pe cine a votat populația din sectoarele Chișinăului la 5 iunie
Colaj: UNIMEDIA

Comisia Electorală Centrală a dat publicității și informații despre cum a votat la 5 iunie populația din sectoarele Capitalei. Astfel, potrivit statisticilor, în toate sectoarele, cel mai multe voturi a adunat Partidul Comuniștilor. 

Cei mai mulți simpatizanți comuniști sunt la Botanica și la Râșcani. De cealaltă parte, potrivit datelor, cei mai mulți susținători ai liberalilor sunt la Ciocana și la Buiucani. Echipa PLDM este susținută cel mai mult în sectorul Centru și în sectorul Râșcani al Chișinăului.


Partidul Democrat va avea doar un singur mandat în Consiliul Municipal Chișinău. Potrivit informațiilor difuzate de Comisia Electorală Centrală, democrații sunt susținuți aproape în egală măsură în toate sectoarele din Chișinău, cu o medie de 2,7%.

UNIMEDIA amintește că, după numărul de voturi, individual, PCRM a reușit să acumuleze cca 1/3 în toată țara la 5 iunie. Statisticile privind numărul de primari aleși, însă, arată că PLDM a reușit să câștige cel mai mai mulți primari în primul tur (rezultate pe țară). Totodată, analizând datele votului, cele 3 partide ale AIE, PLDM, PD și PL au acumulat mai multe voturi decât PCRM în majoritatea raioanelor din țară. În Chișinău, majoritatea a fost câștigată de comuniști. Aceștia vor avea 26 mandate în Consiliul Municipal din totalul de 51. 



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: