Primele comentarii antisemite făcute de Hitler în scris, expuse la Los Angeles

joi, 9 iunie 2011

Primele comentarii antisemite făcute de Hitler în scris, expuse la Los Angeles
Foto: agerpres.ro

O scrisoare semnată de Adolf Hitler în care se află primele referiri la evrei ca la o ameninţare pentru Germania, a fost cumpărată de o organizaţie evreiască pentru drepturile omului şi va fi expusă la Los Angeles, conform publicaţiei britanice The Telegraph.


Rabinul Marvin Hier de la Centrul Simon Wiesenthal, a precizat că suma plătită unei persoane particulare pentru această scrisoare este de 150.000 de dolari. Aşa-numita "Scrisoare Gemlich" a fost redactată de viitorul Fuhrer în 1919. 


Scrisoarea a fost redactată de Hitler la o maşină de scris aparţinând armatei şi conform rabinului Hier, "impune standardul de aur pentru ceea ce înseamnă lipsa de umanitate a omului faţă de om". 

În perioada în care a fost redactată, Hitler era înrolat în armată şi deja crea agitaţie în rândul camarazilor cu pornirile sale antisemite. Un ofiţer i-ar fi cerut lui Hitler să-şi pună gândurile pe hârtie. Această scrisoare este importantă din punct de vedere istoric pentru că demonstrează când au început să se cristalizeze pornirile antisemite ale viitorului dictator nazist. 

Această scrisoare a fost găsită de un soldat american în ultimele luni ale celui de-al Doilea Război Mondial. 

În scrisoare Hitler susţine că un guvern puternic poate să elimine aşa-numita "ameninţare evreiască" prin ridicarea drepturilor evreilor, dar, adaugă el, "scopul final trebuie să fie îndepărtarea tuturor evreilor, fără niciun compromis". 

Scrisoarea va fi expusă la Muzeul Toleranţei din Los Angeles, în luna iulie.


0 Comments: