Grup criminal, specializat în falsificarea paşapoartele de cetăţeni ai Federaţiei Ruse, deferit justiţiei

vineri, 10 iunie 2011

Grup criminal, specializat în falsificarea paşapoartele de cetăţeni ai Federaţiei Ruse, deferit justiţiei
Poză simbol
Foto: roncea.ro

Trei membri ai unui grup criminal organizat, acuzaţi de confecţionare, deţinere a documentelor oficiale false şi organizarea migraţiei ilegale, au fost deferiţi justiţiei de către Procuratura Generală, anunţă serviciul de presă al instituţiei.


Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale a acumulat probe suficiente pentru a demonstra vinovăţia celor trei că ar fi pus bazele unui grup criminal organizat, având ca scop principal organizarea migraţiei ilegale a cetăţenilor noştri în Rusia în baza paşapoartelor false.

În fapt, în perioada anului 2007 – aprilie 2009, inculpaţii găseau potenţialii migranţi, acumulau de la ei setul de acte necesare pentru confecţionarea documentelor false, iar ulterior, în baza acestora le perfectau paşapoarte de cetăţeni ai Federaţiei Ruse.

Datele procurorilor arată că, în aceste condiţii, în jur de 80 de persoane au obţinut paşapoarte, iar pentru fiecare act, membrii entităţii infracţionale primeau de la 1000 până la 3000 euro.

Pentru a reda un caracter legal paşapoartelor cetăţenilor Federaţiei Ruse perfectate pentru potenţialii migranţi ilegali, folosind actele primare obţinute, confecţionau documente oficiale false (adeverinţe cu privire la lipsa cetăţeniei RM, adeverinţe cu privire la lipsa cetăţeniei Ucrainei, buletine de identitate pentru apatrizi, caziere judiciare).

Menţionăm că, grupul era dirijat de o locuitoare a Capitalei (44 ani) care deţinea şi funcţia de preşedinte al societăţii obşteşti „Русская община г.Рыбница”. În cadrul percheziţiilor, la domiciliul acesteia, au fost depistate şi ridicate documente oficiale, ştampile şi sigilii false.

Dosarul a fost transmis spre examinare în Judecătoria sect. Centru, inculpaţii fiind cercetaţi în stare de libertate.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: