Chirtoacă a prezentat realizările sale în suburbii, dar și planurile de viitor

sâmbătă, 11 iunie 2011

Chirtoacă a prezentat realizările sale în suburbii, dar și planurile de viitor
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Suburbiile reprezintă perspectiva de dezvoltare a municipiului Chişinău. Localităţile au păstrat şi au salvat democraţia în Capitală, acelaşi lucru s-a întâmplat şi la alegerile din 5 iunie şi nu au admis dictatura în Capitală. Despre aceasta a declarat candidatul PL, Dorin Chirtoacă, azi, 11 iunie, la o conferință de presă cu echipa de consilieri municipali. Acesta a prezentat și programul de dezvoltare a suburbiilor mun. Chişinău, însă nu a evitat să condamne inițiativa PCRM, precum că aceștia ar vrea excluderea suburbiilor.


”PL nu va permite desfăşurarea acestui scenariu. Satele, comunele şi oraşele vor rămâne în componenţa municipiului Chişinău, toate cele 18 suburbii şi respectiv 35 de localităţi. Din păcate unii nu vor dezvoltarea municipiului, ei se pricep la falsificarea documentelor”, a precizat Chirtoacă.

Referindu-se la proiectele desfăşurate în localitățile din afara municipiului Chişinău, candidatul a declarat că au fost investiţi circa 700 mln lei în cei 4 ani de când a fost primar general. Printre cele mai importante realizări ale lui au fost: construcția unui apeduct la Bubuieci, podului de la Ghidighici, grădiniței-școli în Stăuceni, etc.

Totodată, Chirtoacă a prezentat proiectele echipei PL de modernizare a suburbiilor municipiului Chişinău. Astfel, prioritățile de bază sunt: modernizarea reţelei de transport, implementarea sistemului de iluminat public, susţinerea şi dotarea instituţiilor de învăţământ, etc.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: