ANRE ia măsuri cu operatorii reţelelor de transport şi de distribuţie a gazelor naturale

vineri, 10 iunie 2011

ANRE ia măsuri cu operatorii reţelelor de transport şi de distribuţie a gazelor naturale
Poză simbol
Foto: westtv.ro

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit cerinţele minime pentru calitatea serviciilor de transport şi de distribuţie a gazelor naturale şi sancţiunile pentru nerespectarea acestora de către operatorul de reţea (operator al reţelei de transport şi/sau operator al reţelei de distribuţie a gazelor naturale). Vezi în continuare ce amenzi riscă operatorii în caz de nerespectare a cerinţelor ANRE.


În cazul în care operatorul de reţea va depăşi durata limită a întreruperilor programate şi neprogramate, stabilită de Regulamentul aprobat, el va trebui să plătească consumatorilor casnici afectaţi de întrerupere 20 lei, iar consumatorilor noncasnici – 200 lei pentru fiecare oră care depăşeşte această limită. 

În cazul livrării gazelor naturale cu încălcarea caracteristicilor fizico-chimice şi/sau a nivelelor de presiune, prevăzute de ANRE, şi constatarea faptului că aceasta situaţie este cauzată de operatorul de reţea, acesta din urmă va plăti consumatorilor finali afectaţi compensaţii în mărime de 10% din valoarea gazelor consumate pe parcursul perioadei de facturare, în care a fost adresată petiţia. 

ANRE a obligat operatorii de reţea să informeze consumatorii finali despre cerinţele privind calitatea serviciilor de transport şi de distribuţie a gazelor naturale. Aceştia sunt obligaţi, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Regulamentului, să pună la dispoziţia consumatorilor finali un număr de telefon de urgenţă, netaxabil, accesibil 24 din 24 de ore, pentru preluarea reclamaţiilor acestora.  

Regulamentul cu privire la calitatea serviciilor de transport şi de distribuţie a gazelor naturale a fost aprobat de Consiliul de Administraţie al ANRE, în şedinţa sa publică din 9 iunie curent. Actul normativ va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, comunică Serviciul de Presă ANRE.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: