Explozie într-un magazin Ikea din Germania

sâmbătă, 11 iunie 2011

Explozie într-un magazin Ikea din Germania
Foto: EPA

O explozie s-a produs vineri seara la un magazin Ikea din Dresda, in estul Germaniei, in urma careia o persoana a fost ranita usor, a declarat sambata pentru AFP un purtator de cuvant al politiei locale.


Mai multe dispozitive explozive de putere mica au explodat la sfarsitul lunii mai in magazinele Ikea din Belgia, Olanda si Franta.


"Un dispozitiv de natura necunoscuta a explodat si cel putin o persoana a fost usor ranita, ea sufera de un soc la timpan", a precizat Thomas Geithner.

"Explozia a avut loc in departamentul pentru obiecte de bucatarie", a precizat el. "Este prea devreme sa spunem daca exista vreo legatura" cu celelalte explozii care au avut loc in magazine Ikea din Europa, a adaugat acesta.

In 30 mai, o serie de explozii ale unor mici colete-capcana, nerevendicate, au avut loc in Gand (Belgia), Eindhoven (Olanda) si in apropiere de Lille (Franta). Toate exploziile au fost de mica putere si nu au provocat nici pagube, nici raniti.

In Suedia, conducerea generala a Ikea a spus ca exploziile au fost provocate cu "focuri de artificii". "Nu am primit nicio amenintare", declarase atunci un purtator de cuvant, Charlotte Lindgren.

Sursa: hotnews.ro


0 Comments: