Moldova Agroindbank susţine renaşterea cinematografiei naţionale

vineri, 10 iunie 2011

Moldova Agroindbank susţine renaşterea cinematografiei naţionale
Poză simbol

BC „Moldova Agroindbank”, în toţi 20 de ani de activitate, s-a implicat activ în realizarea a numeroase proiecte din diferite domenii: cultură, artă, sport, educaţie, contribuind la abordarea şi soluţionarea unor probleme importante cu care se confruntă societatea. În acest context se înscriu şi eforturile băncii de susţinere a renaşterii cinematografiei naţionale.


Astfel, BC „Moldova Agroindbank” SA este sponsorul general al filmului social de lung metraj „2438 km sau Toate drumurile duc la Roma” care va fi primul proiect de anvergură al regizorului Sergiu Prodan după un deceniu de la crearea celebrei pelicule „Patul lui Procust”.

Filmul „2438 km sau Toate drumurile duc la Roma” reprezintă o poveste a trei profesoare dintr-un sat din Republica Moldova, care au pornit la muncă în Italia, pelicula înglobînd în sine tot şirul de probleme care însoţesc viaţa unui moldovean plecat la muncă peste hotare.

BC „Moldova Agroindbank” SA a răspuns cu promptitudine la oferta autorilor şi realizatorilor proiectului – Asociaţiei Obşteşti „Impact Social” - de a sprijini realizarea acestuia, avînd în vedere importanţa socială acută a tematicii abordate – migraţia şi efectele acesteia asupra societăţii din Republica Moldova. Drept dovadă a atenţiei pe care o acordă acestei probleme extrem de sensibile, banca a lansat anterior propria campanie de informare a lucrătorilor migranţi despre soluţiile existente în ţară privind gestionarea bugetelor familiale ale concetăţenilor noştri plecaţi peste hotare. Iar prin sponsorizarea filmului „2438 km sau Toate drumurile duc la Roma” banca vine să contribuie odată în plus la o conştientizare mai profundă a fenomenului migraţiei care să ajute să facă mai bună viaţa moldovenilor de pretutindeni.

Totodată, donaţia făcută de Moldova Agroindbank reprezintă aportul băncii la renaşterea şi dezvoltarea cinematografiei naţionale, fapt care se încadrează în politica de responsabilitate socială corporativă a instituţiei, promovată în toţi cei 20 de ani de activitate.

Potrivit regizorului Sergiu Prodan, orice donaţie parvenită în sprijinul realizării peliculei este binevenită, iar contribuţia semnificativă a BC „Moldova Agroindbank” are o însemnătate deosebită pentru echipa proiectului. „Colectarea de fonduri este importantă pentru noi, inclusiv, în lumina dezvoltării mecanismului de distribuţie a filmului, în special, a celui authton, astfel încît acesta să ajungă la spectator. Pentru că donatorul, odată ce a venit cu o contribuţie la producerea unui film, într-o măsură devine şi coproducător şi, deci, va aştepta cu nerăbdare lansarea acestuia”, a spus Sergiu Prodan.

Publicitate

sursa: Unimedia

0 Comments: