Japonia: BMW şi VW îşi evacuază angajaţii, Toyota şi Nissan repornesc producţia

vineri, 18 martie 2011

Japonia: BMW şi VW îşi evacuază angajaţii, Toyota şi Nissan repornesc producţia

În urma dezastrului de vineri, activitatea multor producători care activau în Japonia a fost perturbată serios. Nemţii de la BMW şi Volkswagen au decis să-şi evacueze angajaţii din Japonia. Astfel, cei de laVolkswagen şi-au adus înapoi în Germania 30 din cei 40 de angajaţi pe care îi repartizase departamentului de vânzări. Între timp, cei de la BMW le-au oferit angajaţilor din Germania care erau repartizaţi în Japonia să se întoarcă acasă, iar 50 dintre aceştia au optat deja pentru această opţiune.


Fabricile unor constructori precum Suzuki, Honda şi Mazda au rămas închise. Cei de la Suzuki au anunţat că îşi vor păstra închise toate facilităţile din Japonia până pe 21 martie 2011. Între timp, cei de la Nissan se pregătesc să redeschidă uzina de la Kyushu începână de astăzi şi să producă în limita stocurilor de piese. Omologii lor de la Toyota au anunţat că îşi vor reporni producţia de luni.

Mitsubishi nu a stat pe gânduri şi a repornit producţia la cele trei fabrici ale sale din zona centrală şi de Vest a Japoniei. Cele trei fabrici vor produce automobile după programul normal cel puţin până joi, după care volumele vor fi reduse în lipsa componentelor pe care să le monteze pe automobile. Această problemă este cauzată de furnizorii de piese din Japonia care nu mai pot fi contactaţi.

0 Comments: