Zilele Basarabiei pe ambele maluri ale Prutului

joi, 17 martie 2011

Zilele Basarabiei pe ambele maluri ale Prutului
Foto: ICR

În perioada 24-29 martie 2011, pe cele două maluri ale Prutului vor avea loc manifestări culturale sub genericul Festivalul Zilele Basarabiei, menite sa marcheze 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara. Cu acest prilej, Istitutul Cultural Român organizează în data de 26 martie, la Ginta Latină, un concert intitulat „Cântece care ne-au însoțit istoria”. 


Concertul va fi susținut de Grigore Lese și Grupul Iza din Maramureș. În acest concert aniversar, Grigore Lese spune o poveste mai recentă, de câteva sute de ani, o relatare despre razboi, înstrainare, prizonierat, refugiere.

Programul continuă la Bălți pe 27 martie, cu spectacolul folcloric susținut de Margareta Clipa, Dinu Iancu Salajanu și grupul folcloric „Teleormanul”, acompaniați de orchestra „Mugurelul” din Chișinau, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri“.

Pe 29 martie, la Chișinau va avea loc spectacolul de poezie „Dor de Eminescu“, susținut de Ion Caramitru, cu acompaniamentul clarinetistului Aurelian-Octav Popa, eveniment organizat în parteneriat cu Universitatea „Alecu Russo“ din Bălți.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: