VEZI harta deplasării norului radioactiv, întocmită de ONU

joi, 17 martie 2011

VEZI harta deplasării norului radioactiv, întocmită de ONU

Norul radioactiv care s-ar putea produce la centrala nipona Fukushima se va deplasa cel mai probabil pe deasupra Oceanului Pacific, ajungand astazi deasupra insulelor Aleutine si maine seara deasupra Californiei, conform unei prognoze realizate de specialisti ONU, citati de ”New York Times”.


Potrivit expertilor, nivelul radiatiilor s-ar diminua pe parcurs si, in cel mai rau caz, va avea efecte foarte mici in Statele Unite.

Spre exemplu, norii radioactivi emanati de la Cernobil in 1986 au ajuns in Statele Unite dupa zece zile, nivelul radioactivitatii fiind la cote minime.

Prognoza este realizata de Organizatia Tratatului pentru Interzicerea Testelor Nucleare, subordonata Natiunilor Unite si avand sediul la Viena. Studiul nu ofera informatii despre actualul nivel al radiatiilor, ci doar despre posibilul traseu al unui eventual nor radioactiv.

Prognoza ia in considerare actualele informatii despre viteza si directia rafalelor de vant din Pacific.

uminica, Comisia de Reglementare din SUA daduse asigurari ca "nu se vor inregistra "efecte daunatoare sanatatii" din cauza norilor radioactivi provenind din Japonia, dat fiind ca cele doua tari sunt despartite de mii de kilometri.

Vezi aici harta animată.

Sursa: green-report.ro 

 


0 Comments: