Situaţii dubioase în activitatea întreprinderilor de stat

joi, 17 martie 2011

Situaţii dubioase în activitatea întreprinderilor de stat
Foto: noi.md

Ministerul Economiei a solicitat întreprinderilor de stat, aflate în gestiune, prezentarea datelor cu privire la achiziţiile publice, serviciile de asigurare şi de consultanţă contractate. Aceasta, pentru că ar fi fost constatate anumite momente dubioase. „Auditul intern pe care îl vom porni săptămâna viitoare, va clarifica aceste momente şi, dacă va fi cazul, vom lua măsuri drastice”, a avertizat ministrul Economiei Valeriu Lazăr,comunică Serviciul de Presă al Ministerului.


Lazăr a îndemnat şi celelalte ministere să preia această iniţiativă pentru ca în curând să poată avea o opinie de ansamblu asupra situaţiei în care se află activele statului şi asupra eficienţei activităţii întreprinderilor de stat.

Ministerul Economiei a analizat datele cu privire la conturile bancare ale întreprinderilor cu capital de stat, pentru a verifica dacă nu există anumite concentrări dubioase de mijloace financiare şi la acest capitol. Astfel, la ora actuală 46% din totalul rulajelor întreprinderilor de stat au fost înregistrate pe conturile Băncii de Economii, câte 14% - pe conturile Moldinconbank şi Victoriabank, iar 8% pe conturile Moldova Agroindbank.

Amintim că la finele lunii februarie, a fost constatat fenomenul de „migraţie” a clienţilor, companii de stat, ai Băncii de Economii către alte bănci. Informaţia a fost confirmată ulterior de către secretarul de stat Victor Bodiu. Acesta a declarat că este posibil ca la baza acestui fenomen să stea doar un raţionament economic. Majoritatea analiştilor economici exclud o astfel de posibilitate.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: