Nivelul radiaţilor din Japonia scade

vineri, 18 martie 2011

Nivelul radiaţilor din Japonia scade
Foto: realitatea.net

După mai multe zile sub ameninţarea unui noi dezastru, specialiştii japonezi par să fi avut prima victorie în lupta cu centrala nucleară de la Fukushima. Ei au reuşit să conecteze reactorul 2 la reţeaua energetică, ceea ce va permite punerea în funcţiune a pompelor de răcire. Nivelul radiaţiilor a început să scadă după operaţiunea de răcire cu apă a reactorului 3, scrie realitatea.net


Autorităţile nipone anunţă prima victorie. Acestea au reconectat la energie reactorul 2 ceea ce va ajuta pompele de răcire să îşi facă treaba. Se speră ca până duminică acelaşi lucru să se întâmple la reactoarele 3,4,5, 6 ceea ce va diminua foarte mult pericolul unor noi emanaţii de radiaţii în zona centralei.

Pompierii din Tokio s-au alăturat eforturilor. Astfel vineri dimineaţa 30 de autospeciale şi 140 de pompieri s-au alăturat echipelor de la Fukushima.

Foarte mulţi oameni încercă, în continuare, să plece din Japonia. Autorităţile fac apel la cetăţeni să nu se sperie pentru că nivelul radiaţilor a scăzut foarte mult şi pot rămâne în siguranţă în Japonia.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a confirmat că situaţia de la centrala nucleară Fukushima este stabilă.

Sursa: RealitateaTV


0 Comments: