Fermierii moldoveni vor învăţa de la americani despre practicile de producere a nutreţurilor şi a laptelui

joi, 17 martie 2011

Fermierii moldoveni vor învăţa de la americani despre practicile de producere a nutreţurilor şi a laptelui
Poză simbol
Foto: mesageruldevalcea.ro

În perioada 16-31 martie, expertul american, Juan Guerrero, va acorda, fermierilor moldoveni consultanţă profesionistă în domeniu. Asistenţa va fi acordată pe bază de voluntariat în cadrul Programului De la Fermier la Fermier, implementat în ţara noastră de CNFA, cu suportul financiar al USAID.


Profesorul în studiul animalelor Juan Guerrero va fi găzduit de ÎI „Prenco Grigore” din satul Brânzenii Noi, raionul Teleneşti, pentru a studia situaţia de la aceasta întreprindere şi a oferi sfaturi practice de perfecţionare a managementului culturilor furajere şi al producerii nutreţurilor, inclusiv pentru perioada rece.

În conlucrare cu expertul, reprezentanţii întreprinderii vor determina structura optimă a culturilor furajere, practicile moderne de înfiinţare a acestora, de fertilizare şi protecţie a culturilor contra bolilor şi dăunătorilor. Totodată, profesorul va familiariza beneficiarul cu tehnicile avansate de recoltare şi depozitare a furajelor pe termen lung, precum şi cu schemele de rotaţie a culturilor. Voluntarul va oferi, de asemenea, recomandări privind stabilirea raţiilor alimentare pentru animale.

Iar în perioada 23 martie-8 aprilie, un alt expert american, Brian Stone, consultant în producerea şi procesarea laptelui, va acorda asistenţă SRL Intercentre Lux din satul Frunza, raionul Slobozia, axată pe sporirea productivităţii şi a calităţii laptelui.

Programul FTF oferă grupurilor de fermieri, cooperativelor şi întreprinderilor agricole posibilitatea de a beneficia de consultanţă americană gratuită pentru îmbunătăţirea performanţelor prin abordarea profesionistă a problemelor de ordin tehnic şi financiar.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: