Lazăr: În 3-4 luni, vom avea foaia de parcurs pentru privatizarea Moldtelecom

miercuri, 16 martie 2011

Lazăr: În 3-4 luni, vom avea foaia de parcurs pentru privatizarea Moldtelecom
Valeriu Lazăr, Ministru al Economiei
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Cu sprijinul Corporaţiei Financiare Internaţionale (CFI), în 3-4 luni, foaia de parcurs pentru privatizarea Moldtelecom va fi gata. Despre aceasta a anunţat ministrul Economiei Valeriu Lazăr, care a avut astăzi, 16 martie 2011, o întrevedere cu Bernard Atlan, Senior Investment Officer CFI, comunică Serviciul de Presă al Ministerului Economiei.


În cadrul întrevederii, Lazăr a solicitat urgentarea semnării memorandumului de înţelegere cu CFI, care va face posibilă contractarea unui grup de experţi internaţionali, misiunea cărora va fi să elaboreze setul de opţiuni posibile cu referire la viitorul Moldtelecom.

Experţii urmează să analizeze situaţia Moldtelecom pe piaţa internă de telecomunicaţii precum şi conjunctura regională, pentru a elabora un set de 3-4 variante posibile de privatizare. „Oricare ar fi soluţia de de-etatizare pe care o vom alege, ea trebuie să reprezinte un compromis rezonabil între logica politică şi logica economică, dar să fie cea mai bună decizie posibilă din punct de vedere profesionist”, a spus ministrul Economiei.

Amintim că Valeriu Lazăr declarase la începutul lunii februarie curent că în anul 2011, Guvernul Republicii Moldova va pune un accent deosebit pe procesul de privatizare a unor instituţii de stat, cum ar fi Moldtelecom, Air Moldova, Banca de Economii. Ministrul Economiei susţine că privatizarea acestor întreprinderi, precum şi a Reţelelor energetice de distribuţie (RED), va avea loc doar dacă se va constata că este necesar pentru eficienţa activităţii lor.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: