Urmează cel mai greu – reformarea instituţiilor de drept

marți, 15 martie 2011

Urmează cel mai greu – reformarea instituţiilor de drept
Poză simbol
Foto: tion.ro

Acţiunile demarate până acum în domeniul reformării instituţiilor de drept, ce urmează să se întreprindă în continuare şi rezultatele care se aşteaptă după implementarea acestor reforme – sunt doar câteva subiecte abordate astăzi, 15 martie, în cadrul unei şedinţei privind reformarea instituţiilor de drept din Republica Moldova ce a avut loc la Guvern, potrivit serviciului de presă al Guvernului.


Şedinţa a fost prezidată de către prim-ministrul Vlad Filat şi s-a desfăşurat cu uşile închise. La şedinţă au participat reprezentanţi ai Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, UNDP, OSCE, Consiliului Europei, Ambasadei SUA la Chişinău.

 

Potrivit unui comunicat remis presei, conducerea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, Procuraturii Generale au prezentat conceptele de reformare a instituţiilor, precizând că suportul partenerilor externi în realizarea acestor reforme este esenţial.

 

La finele şedinţei, Vlad Filat a declarat pentru presă că reforma instituţiilor de drept este cea mai dificilă. „În continuare avem nevoie de asistenţă, de consultări şi de ajutor financiar, deoarece aceste reforme presupun şi investiţii”, a spus premierul.

 

Nici ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, n-a fost prea darnic în declaraţii. „Prea multe detalii nu o să vă pot oferi. Pentru că este vorba de o reformă multidimensională a instituţiilor de drept corelată cu reforma instituţiei de procedură penală”, a precizat Tănase, care a amintit că R. Moldova a primit deja un angajament din partea UE că va oferi pe parcursul anului 2010, în acest sens, 40 milioane de euro.

 

La rândul său, ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, a spus că întâlnirea a fost una necesară şi utilă. „În reformarea instituţiilor de drept viteza este importantă, dar şi mai importantă este calitatea. Noi suntem gata să vă oferim toată asistenţa şi expertiza de care aveţi nevoie”, a spus diplomatul.  

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: