Urmașul lui Murcielago: Lamborghini Aventator

marți, 15 martie 2011

Urmașul lui Murcielago: Lamborghini Aventator
Foto: citynews.ro

Golul rămas în urma stopării producției puternicului Murcielago în urmă cu mai bine de un an este în sfârsit luat de cea mai exotică creație a casei ce are ca logo tăurașul.


La primul contact vizual, nu putem să nu remarcăm muza noului Aventador care este tot un model Lamborghini, un prototip produs și vândut într-o serie superscurtă de doar 20 de exemplare în primăvara lui 2008, numit Reventon.

Mașina este mare, ea masurând 4,6 metri lungime, 2,05 metri lățime și 1,14 metri înălțime. Greutatea lui Aventador este de 1.575 kg, cu 150 kg mai puțin ca prototipul Reventon și cu aproape 100 kg mai atletic ca vechiul Murcielago. Jantele imense lasă să se întrevadă, doar atât cât trebuie, impresionantele discuri de frână ceramice de 400 mm în fața și 380 mm în spate.

Habitaclul este croit perfect pentru ocupanți cu măsuri tipic italienești, cei mai voluminoși având probleme de acomodare. Instrumentarul cockpitului nu este departe de complexitatea celor ale unui jet-fighter, cu display în spatele volanului, dar și pe tunelul median.

Ca propulsor s-a menținut arhitectura de 12 pistoane în V, cu o cilindree totală de 6.500 cmc. Puterea dezvoltată este mai mare cu 50 CP față de Reventon, adică atinge 700 CP la 8.250 rpm. și trimite puterea prin intermediul unei cutii de viteze robotizate cu 7 trepte.

Lamborghini Aventador este în primul rand un supercar făcut cu un singur scop - performanță, iar de aceea cifrele sunt cele care contează: accelerația 0-100 km/h se realizează sub pragul de 3 secunde( mai precis 2,9 sec), cu o viteză de top ce sare de 350 km/h. Prețurile se vor afla pe același palier la care a fost oferit Murcielago, adica depășind chiar 300.000 de euro.



Sursa: UNIMEDIA cu referire la citynews.ro 

 


0 Comments: