Apple amână lansarea tabletei iPad 2 în Japonia

miercuri, 16 martie 2011

Apple amână lansarea tabletei iPad 2 în Japonia
Foto: liviudumitru.com

Apple a anunţat marţi că a decis să amâne lansarea tabletei iPad 2 pe piaţa japoneză, în urma devastatorului cutremur care lovit arhipelagul nipon săptămâna trecută. 


Apple intenţiona să lanseze ultimul său produs pe piaţa din Japonia începând din 25 martie. Compania nu a oferit o nouă dată la care va avea loc lansarea iPad 2, scrie Agerpress.

Mai multe companii din sectorul tehnologic au probleme cu aprovizionarea cu componente după ce cutremurul devastator din Japonia a condus la închiderea uzinelor şi a perturbat lanţul global de producţie. Natalie Kerris a precizat că decizia Apple nu se datorează unor deficienţe în aprovizionarea cu componente.

Apple a lansat săptămâna trecută tableta iPad 2 pe piaţa din SUA şi analiştii estimează că aproximativ un milion de exemplare s-au vândut în câteva zile. Săptămâna viitoare produsul va începe să fie comercializat în alte aproximativ zece state.

În trimestrul patru al anului trecut aproximativ cinci procente din veniturile Apple au venit din Japonia. Analiştii consideră că rezultatele înregistrate de Apple în primul trimestru al acestui an nu vor fi afectate de criza din Japonia, însă grupul american ar putea fi afectat în al doilea trimestru al acestui an când ar putea părea probleme cu aprovizionarea cu componente produse în Japonia.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Agerpress


0 Comments: