Union Fenosa a depăşit rata pierderilor admise de ANRE

marți, 15 martie 2011

Union Fenosa a depăşit rata pierderilor admise de ANRE
Foto: swotti.com

Rata consumului tehnologic şi pierderilor comerciale la distribuţia energiei electrice s-a redus, de la 13,5% în 2009 la 13,1% în 2010. Cele mai semnificative diminuări ale acestui parametru au fost obţinute de RED Nord şi RED Union Fenosa. Aceasta din urmă însă a depăşit rata pierderilor admise de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), arată un raport al ANRE. 


ANRE menţionează că în tarife sunt incluse doar consumul tehnologic şi pierderile comerciale normative, cele supranormative fiind suportate de operatorul reţelei de distribuţie. Operatorii mai mici - RED Nord şi RED Nord-Vest – deja patru ani consecutiv reuşesc să se încadreze în limitele acestor rate prestabilite de metodologia dată, susţine Agenţia.

În 2010, consumul de energie electrică s-a majorat, comparativ cu anul precedent, cu circa 3,1% şi a alcătuit 3 mld. 311,6 mil. kWh, iar volumul energiei electrice produse de centralele moldoveneşti a crescut cu circa 2,6% şi a constituit 888,1 mil. kWh. Volumul energiei electrice produse de centralele autohtone a acoperit 22,7% din necesarul ţării în energie electrică.

Potrivit ANRE, sporirea consumului de energie electrică a fost determinată de creşterea cererii consumatorilor casnici cu 4,4% (consum de 1 mld. 512,4 mil. kWh), precum şi cea a consumatorilor noncasnici (întreprinderile industriale, agricole, din comerţ, instituţiile bugetare, etc.) – cu 2,1% (consum de 1 mld. 799,2 mil. kWh).

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: