"Dosarul 7 aprilie a fost lăsat de izbeliște. Acesta se tărăgănează intenționat", declară Vitalie Nagacevschi

miercuri, 16 martie 2011

Foto: captura jurnaltv.md

Fostul președinte al comisiei parlamentare pentru elucidarea evenimentelor din 7 aprilie, Vitalie Nagacevschi, este de părere că politicienii din Alianța pentru Integrare Europeană nu au voință pentru a duce la bun sfârșit investigațiile cu privire la dosarul 7 aprilie 2009. 

"De fiecare dată trebuie să ne punem întrebarea ce căutăm noi. După mine nici nu se încearcă stabilirea adevărului. Există 3 ipoteze, dar care nici nu au fost verificate. Însăși evenimentul nu se anchetează. De fapt, în genere nu se învestighează. Cred că Procurorul ar trebui să fie audiat de Parlament și să prezinte date despre rezultate. Cu părere de rău acest lucru nu a avut loc până în prezent", a declarat avocatul ieri pentru ProTV Chișinău.


"La moment, evenimentul din aprilie nu mai este acel cal de bătaie care ar putea propulsa un partid în lupta politică. Acum, s-au găsit alți cai de bătaie, iar cazul 7 aprilie a fost lăsat de izbeliște. Pot să vă spun că de fiecare dată când e vorba de un dosar de rezonanță se utilizează tactica tărăgănării. Cu trecerea timpului se pierde din importanța dosarului, se pierd detaliile, deci e mai ușor evitarea condamnării", a mai subliniatul fostul parlamentar.

Vitalie Nagacevschi este de părere că pentru elucidarea cazului trebuie să existe voință politică, care în acest moment nu se atestă.

UNIMEDIA amintește că, potrivi lui Alexandru Tănase, adevărul despre 7 aprilie, cel mai probabil, nu se va afla niciodată. De cealaltă parte, Vlad Filat nu este de acord cu cei care au o astfel de părere.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: