Urmărire ca-n filme la vamă! Și-au abandonat autoturismele cu marfă în valoare de 1 mln de lei

joi, 17 martie 2011

Urmărire ca-n filme la vamă! Și-au abandonat autoturismele cu marfă în valoare de 1 mln de lei
Foto: Serviciul Vamal

Două microbuze, înmatriculate în Călăraşi şi, respectiv Criuleni, la volanul cărora se aflau persoane necunoscute au fost urmărite de echipajele mobile ale Serviciului Vamal, la ieşirea din orașul Căuşeni. Șoferii autoturismelor au ignorat semnalul sonor și girofar al vameșilor, au abandonat autoturismele şi au dispărut de la faţa locului.


Potrivit centrului de presă al Serviciului Vamal, la momentul percheziţiei, în compartimentele marfare ale unităților de transport au fost depistate mai multe colete cu mărfuri de larg consum de diferite mărimi şi dimensiuni. Verificarea în detaliu a stabilit prezenţa a diferitor denumiri de mărfuri, de la încălţăminte şi cosmetică, până la îmbrăcăminte şi utilaj electrocasnic. Loturile de mărfuri examinate au fost estimate la valoarea aproximativă de 979 660 mii lei.

Ulterior s-a dovedit, că mărfurile erau transportate ilicit prin eludarea controlului vamal şi introduse pe teritoriul vamal al Republicii Moldova prin ocolirea posturilor vamale.

Până la moment, conducătorii unităţilor de transport nu au fost de găsit, marfa nu a fost revendicată de nimeni, nici autoturismele.

Pe marginea cazului a fost intentat un dosar penal. 



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: