UE va efectua "teste de stres" la centralele nucleare

miercuri, 16 martie 2011

UE va efectua
Foto: csmonitor.com

Comisarul european pentru energie a declarat că UE a decis să efectueze teste de stres pentru a vedea cum ar reacţiona cele 143 de centrale nucleare în caz de urgenţă, scrie realitatea.net


Comisarul Guenter Oettinger a spus că, după reuniunea de urgenţă a miniştrilor energiei, "s-a convenit asupra efectuării de teste de stres, în baza standardelor comune stricte", potrivit dpa.

Propunerea fusese făcută de Austria.

Decizia vine în condiţiile crizei nucleare din Japonia.

În plus, cancelarul german Angela Merkel a anunţat marţi că va închide, temporar, şapte centrale nucleare date în folosinţă la sfârşitul anilor '80, la nivel naţional demarând un program de verificare a siguranţei tuturor celor 17 centrale nucleare aflate în funcţiune, relatează New York Times. Germania este primul stat european care opreşte activitatea unor reactoare atomice, ca urmare a dezastrului nuclear din Japonia, Merkel anunţând această măsură în urma consultărilor de urgenţă cu reprezentanţii celor 16 landuri ale ţării.

Închiderea celor şapte centrale nucleare va urgenta dezvoltarea, în Germania, a surselor de energie alternativă, solară şi eoliană, comentează New York Times.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la realitatea.net


0 Comments: