1,3 milioane lei - costul vizitei vicepreședintelui SUA la Chișinău

miercuri, 16 martie 2011

1,3 milioane lei - costul vizitei vicepreședintelui SUA la Chișinău
Foto: UNIMEDIA

Costurile suportate de Guvernul R. Moldova și Primăria Chișinău pentru vizita președintelui SUA, Joe Biden, la Chișinău constituie cca 1,3 milioane lei. Mai mult de jumătate din bani au fost alocați de către Executiv. 


Astfel, Guvernul anunță că a scos din vistierie nu mai puțin de 890 mii lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al premierului, Igor Volnițchi, toate cheltuielile se referă la aspectul protocolar și cele de asigurare a securității.

Autorităţile Capitalei anunţă că și acestea au suportat cheltuieli. În total, în acest sens, au fost alocaţi din buget 503 mii lei, anunţă Direcţia Relaţii Publice a Primăriei Chişinău.

Mai exact este vorba de confecţionarea şi instalarea panourilor de publicitate, confecţionarea şi arborarea drapelelor de Stat ale Republicii Moldova, dar şi ale SUA, instalarea corturilor în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, asfaltarea străzilor, salubrizarea teritoriului şi sudarea capacelor pe arterele oraşului au fost suportate exclusiv de Primăria municipiului Chişinău.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: