Macho moldovean și mister Wilde

joi, 17 martie 2011

Macho moldovean și mister Wilde
Foto: erizanu.cartier.md

Moldoveanul este un macho. Un adevărat macho. De mic copil. De când e cu muci-lumânărele care se preling pe locul viitoarelor mustăți. Și privește de la înălțimea unui metru și 30 de centimetri buburuza de pe glezna vacii din ocol. Își trage mucii-lumânărele de parcă ar trage în piept o lume întreagă. Și ca un adevărat macho hotărăște soarta buburuzei de pe glezna vacii. 


A fi sau a nu fi.

El decide.

Cu lumânărele și printre gleznele vacii moldoveanul crește mare. Are aceeași înverșunare și încredere pentru întrebarea hamletiană.

El decide. El este supremul. El este macho. În cămășuța lui cu „vârci” (dungi), cum spunea un macho-scriitor din anii 60. El e macho în ocolul lui. Femeia e o proastă. Asta e până ea ajunge în Italia și devine o doamnă. El e macho cel înțelept în biserica lui. Și mătușile care îl întrețin sunt niște babe. El este preotul-macho. Iisus este doar un Iisus, fiul Domnului. El este macho-politicianul. Supremul. Restul sunt curve, gay și proști. Curvele n-au cum să fie macho. Gay-ii n-au dreptul să fie macho. Proștii nu pot să fie macho.

Continuare pe blogul lui Gheorghe Erizanu... 

sursa: Unimedia

0 Comments: