Europarlamentar: Reformarea Republicii Moldova trebuie să continue în paralel cu negocierile pentru alegerea şefului statului

miercuri, 16 martie 2011

Europarlamentar: Reformarea Republicii Moldova trebuie să continue în paralel cu negocierile pentru alegerea şefului statului
Foto: Parlamentul European

Europarlametarul român, Monica Macovei s-a întâlnit ieri, 15 martie, la Bruxelles cu o delegaţie condusă de preşedintele Parlamentului Republicii Moldova Marian Lupu, preşedinte interimar al ţării, şi cu Jerzy Buzek, preşedintele Parlamentului European.


Monica Macovei, Co-Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul de Cooperare Parlamentară UE – Moldova, a subliniat sprijinul de care se bucură Republica Moldova în Parlamentul European şi necesitatea de a continua reformele în ţară, în special adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a proiectelor de lege privind reforma justiţiei. "Toate aceste reforme trebuie să continue în paralel cu negocierile pentru alegerea şefului statului", a accentuat eurodeputatul.

Marian Lupu a precizat că pînă la finele lunii martie Parlamentul urmeazăsă definitiveze componenţa tuturor delegaţiilor parlamentare în organizaţiileparlamentare europene şi internaţionale, inclusiv a delegaţiei la Comitetul deCooperare Parlamentară RM – UE.

Precizăm că Monica Macovei este un avocat și politician român independent. Ea a deținut în perioada 29 decembrie 2004 - 5 aprilie 2007, funcția de Ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu. Anterior a condus Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului-Comitetul Helsinki.

UNIMEDIA aminteşte că  în perioada 13 – 16 martie 2011, Marian Lupu efectuiază o primă vizită la structurile Uniunii Europene, în calitate de şef de stat. Acesta este însoţit de o delegaţie formată din reprezentanţi ai partidelor politice reprezentate în Parlamentul Republicii Moldova. Din componenţa delegaţiei fac parte preşedintele fracţiunii PLDM, Mihai Godea, preşedintele fracţiunii PL, Ion Hadârcă, vicepreşedintele fracţiunii PD, Igor Corman, preşedinte al Comisiei politică externă şi integrare europeană, deputata Inna Şupac din partea fracţiunii PCRM.

În cadrul vizitei la Bruxelles, delagaţia a avut o serie de întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni, printre care Jerzy Buzek, Preşedintele Parlamentului European, Miguel Angel Martinez Martinez, Vicepreşedinte al Parlamentului European, Herman Van Rompuy, Preşedinte al Consiliului European, Stefan Fule, Comisar pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate, Dacian Cioloş, Comisar European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi alţii.  Au fost abordate subiecte privind acţiunile în contextul integrării europene a Republicii Moldova, situaţia internă din republică, reglementarea transnistreană şi altele.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: