Ultimă oră! Încă un cutremur de 6,4 pe scara Richter s-a produs azi după masă în Japonia

marți, 15 martie 2011

Ultimă oră! Încă un cutremur de 6,4 pe scara Richter s-a produs azi după masă în Japonia
Colaj: UNIMEDIA

Un nou cutremur s-a produs, în această după-amiază, în Japonia, lângă Centrala Hamaoka. Magnitudinea seismului a fost de 6,4 pe Richter. Este cea mai puternică replică înregistrată în ultimele 48 de ore, anunță realitatea.net.

Cele două reactoare nucleare din apropierea acestei zone funcţionează normal, potrivit Jiji Press.

Mai mult de 17.000 de persoane sunt date dispărute în Japonia după seismul din 11 martie, potrivit televiziunii NHK. Potrivit celor mai recente informaţii, seismul s-a soldat cu peste 3.300 de morţi şi circa 2.000 de răniţi. Seismul de 9 grade magnitudine de moment a fost urmat de numeroase replici de peste 6 grade. Seismul a declanşat un tsunami de peste 10 metri şi a fost cel mai puternic cutremur din Japonia din ultimii 140 de ani.


Situaţia este disperată în zonele lovite de tsunami, dar temerile cele mai mari sunt legate de centrala nucleară Fukushima 1. La toate cele şase reactoare sunt probleme.

Trei din cele şase reactoare sunt deja distruse la centrala nucleară Fukushima 1. Noaptea trecută, a avut loc o explozie la reactorul numărul 2, în urma căreia bazinul de condensare al reactorului a fost avariat. Presa niponă scrie că este posibil ca miezul reactorului să se fi topit parţial. Autorităţile au dispus evacuarea oamenilor pe o rază de 20 de kilometri.

Aceasta a fost cea de-a treia explozie produsă la centrala nucleară Fukushima 1, după ce zilele trecute au fost distruse reactoarele 1 şi 3, iar reactorul 4 a fost afectat de un incendiu. Loviţi de cutremur şi de tsunami, japonezii care au supravieţuit valului nimicitor se tem acum că vor fi expuşi unui val de radiaţii.



Sursa: UNIMEDIA cu referire la realitatea.net


0 Comments: