PCRM acuză guvernarea că-i fabrică "dosare politice"

miercuri, 16 martie 2011

PCRM acuză guvernarea că-i fabrică

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a rămas indignat de graba cu care Procuratura a difuzat informația cu privire la dosarul "Constructorul", iar operativitatea acestora în ajun de alegeri demonstrează că acest dosar are o conotație politică bine pronunțată, consideră comuniştii.


"Este foarte stranie graba cu care Procuratura a difuzat această informație atît timp cît este doar o decizie a primii instanțe și cu care nu este definitivă și irevocabile. Hotărîrea a fost atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție și este în proces de examinare", se spune într-un comunicat al PCRM, emis astăzi, 16 martie.

Potrvit sursei citate, "judecătorul pe acest dosar, din prima ședință și-a demonstrat părtinitatea și angajamentul politic împotriva PCRM, fapt ce relevă că este un dosar pur politic. Un șir de dosare ale acestui judecător împotriva PCRM deja au fost anulate ca ilegale de către Curtea Supremă de Justiție".

UNIMEDIA menţionează că, potrivit unei decizii a Curții de Apel Economică, s-a dispus încasarea din contul Partidului Comuniştilor din R. Moldova în contul Ministerului Afacerilor Interne a sumei de 345 738 lei, pentru încălcări grave ale legislaţiei la folosirea banilor publici de către fosta conducere a MAI. În total, valoarea prejudiciului constituie 829,9 mii lei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: