Facebook vrea să-şi mute serverele la Cercul Polar

joi, 27 octombrie 2011

Facebook vrea să-şi mute serverele la Cercul Polar
Foto: techxav.com

Facebook are de gând să îşi mute serverele la Cercul Polar. Compania, a cărui CEO este Mark Zuckerberg, doreşte că construiască în localitatea Lulea, din Nordul Suediei, câteva hale unde să-şi ţină serverele, scrie The Telegraph.


Compania americană astfel vrea să nu se cheltuie şi pentru răcirea serverelor, energia consumată de acestea fiind foarte costisitoare. În medie, serverele vor cheltui energie cât un oraş de 50.000 de locuitori. După cum anunţă conducerea site-ului de socializare, teritoriul total pe care-l vor ocupa cele trei hale cu servere este egal cu aproape 11 stadioane de fotbal.


„Climatul de acolo va permite să se folosească doar aer pentru răcirea serverelor”, spune directorul executiv al Aurorum Science Park, Mats Engman. Mai mult, cei care lucrează la proiect au de gând să creeze o centrală de energie regenerabilă, care va fi construită pe râul Lulea de lângă localitate. „Râul Lulea produce de două ori mai multă electricitate ca Hoover Dam, astfel putem furniza energie mai multor centre concomitent”, mai spune Engman.

Astfel, şi conexiunea la internet cu care vor fi asigurate serverele este una foarte bună. „Acoperirea cu internet prin fibră optică este una din cele mai mari în Suedia”, a adăugat Mats Engman. Planul întocmit de cei de la Facebook mobilizează în acelaşi timp şi alte companii IT din lume, care de asemenea, se gândesc să-şi mute serverele sau chiar sediile în apropierea Cercului Polar.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: