Tinerii jurnalişti informează: „Stop TRAFICULUI de fiinţe umane şi VIOLENŢEI în familie”

duminică, 25 iulie 2010

Tinerii jurnalişti informează: „Stop TRAFICULUI  de fiinţe umane şi VIOLENŢEI în familie”
Foto: CTJM

Fiecare a patra femeie din Republica Moldova este victimă a violenţei în familie, fie fizică, sexuală, psihologică  sau economică, susţin organizatorii proiectului „Stop TRAFICULUI  de fiinţe umane şi VIOLENŢEI în familie”, iniţiat de Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova (CTJM). Proiectul, ce a durat 8 luni, s-a încheiat, iar la 23 iulie curent a avut loc gala de premiere a tinerilor jurnalişti care şi-au adus aportul la informarea societăţii despre aceste probleme sociale.


Pe parcursul a 8 luni, CTJM a realizat  o campanie de informare în peste 10 regiuni din Republica Moldova. În cadrul proiectului s-au desfăşurat 5 cluburi de discuţii, care au avut loc în Vulcăneşti, Anenii Noi, Şoldăneşti, Rezina şi Grigoriopol şi 2 traininguri de iniţiere în jurnalism de investigaţie.

În urma acestor activităţi 120 de tineri au fost pregătiţi să disemineze informaţia în rândurile semenilor lor. Potenţialii jurnaliştii au realizat mini-campanii în liceele unde învaţă, au organizat mese rotunde cu colegii lor, au publicat articole pe blogurile personale, au realizat reportaje în cadrul radiourilor unde activează şi au investigat cazuri de trafic şi violenţă publicându-le în ziarele naţionale şi chiar internaţionale.

În total, proiectul implementat de Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova a vizat direct sau indirect peste 300 000 de cititori, susţin organizatorii proiectului.

Acţiunea face parte din proiectul „Stop TRAFICULUI de fiinţe umane şi VIOLENŢEI în familie” implementat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova, cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Fondului ONU pentru Populaţie, Misiunii în Moldova a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi este finanţată  de Guvernul Japoniei, prin Fondul ONU pentru Securitate Umană.

sursa: Unimedia

0 Comments: