Reniţă: Subiectul "uşa din spate" este o chestiune inventată de cei care doresc să menţină starea conflictuală de altădată dintre Chişinău şi Bucureşti

joi, 29 iulie 2010

Reniţă: Subiectul
Foto: adevarul.ro

Preocupările celor cu "uşa din spate" sunt nejustificate de moment ce noi acasă avem o stare de spirit extrem de europeană. Sunt tentat să cred că ceea ce a scris presa la subiectul în cauză este o chestiune mai mult inventată de cei care nu doresc să vadă Republica Moldova în marea familie europeană şi doresc să menţină starea conflictuală de altădată dintre Chişinău şi Bucureşti. Declaraţia aparţine Ambasadorului Republicii Moldova în România Iurie Reniţă şi a fost lansată în cadrul unui interviu acordat pentru ziarul Adevărul.


"Republica Moldova este prin excelenţă o ţară europeană cu toate consecinţele care decurg din această calitate. Există o voinţă foarte clară a cetăţenilor noştri de integrare europeană, un aspect care nu este ceva ce Europa nu cunoaşte. Este o chestiune absolut firească să se găsească soluţii pentru urgentarea procesului de integrare", a subliniat Reniţă.

Ambasadorul a mai menţionat că situaţia economică precară din Republica Moldova nu permite autorităţilor să ofere locuri de muncă în ţară cetăţenilor, totodată accentuând că migraţia este firească pentru orice ţară.

"Dar există şi un aspect bun al migrării legale. Remitenţele sunt cele care contribuie considerabil la dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Contribuţia financiară a moldovenilor care lucrează în străinătate este de peste 30% din PIB al ţări", a conchis reprezentantul nostru la Bucureşti.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Adevărul.ro


0 Comments: