Tudor Casapu, fostul campion olimpic la haltere, are grave probleme de sănătate. Mâine va fi transportat la Bucureşti

duminică, 25 iulie 2010

Tudor Casapu, fostul campion olimpic la haltere, are grave probleme de sănătate. Mâine va fi transportat la Bucureşti
Foto: wikimedia.org

Tudor Casapu, fostul campion olimpic internat în Spitalul Clinic Republican din capitală, va fi transportat mâine, 26 iulie 2010, la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni. Acest anunţ a fost făcut astăzi, 25 iulie 2010, de către prim-ministrul Vlad Filat, în cadrul vizitei sale la spital.

Tudor Casapu trece prin probleme de sănătate grave de la începutul anului. Acesta suferă de insuficiență hepatică acută şi are nevoie de transplant de ficat. O astfel de operație costă circa 100 de mii de euro, scrie jurnalistul Sandu Grecu pe blogul său.


Maşina cu care va fi transportat Casapu va fi una dotată cu tot necesarul, pacientul fiind însoţit de un medic chirurg şi un reanimatolog, a ţinut să asigure premierul. "Maşina care-l va duce pe Tudor Casapu la Bucureşti va fi însoţită de un antimergător al poliţiei rutiere, pentru ca să ajungă la destinaţie cât mai rapid", a adăugat prim-ministrul.

Filat i-a mulţumit fostului campion olimpic pentru tot ce a făcut pentru Republica Moldova. "Vreau să te rog să nu îţi mai faci griji. Mai departe noi vom asigura tot necesarul. Este de datoria noastră să facem acest lucru”, a precizat premierul.

UNIMEDIA menţionează că Tudor Casapu are 46 de ani şi este născut la Hânceşti. A obţinut mai multe titluri de campion la haltere: cvadruplu campion al Uniunii Sovietice (1987-1990), campion mondial (1990, Budapesta), medalii de bronz la Campionatele Europene şi Mondiale (1991).

Casapu a reprezentat Moldova în echipa unificată a CSI la Barcelona 1992, obţinând medalia de aur la haltere, categoria 75 kg (mijlocie), stabilind astfel o performanţă unicat în sportul moldovenesc - fiind singurul campion olimpic la o probă individuală până astăzi.

În 1992 a fost decorat cu Ordinul Republicii. În prezent, este şef al secţiei sport profesionist la CSC "Dinamo" din Chişinău, având gradul de colonel. De asemenea, este preşedinte al Federaţiei Moldovene de Haltere.

sursa: Unimedia

0 Comments: