(Video) 1,5 milioane lire sterline Republicii Moldova pentru reducerea sărăciei: drumuri mai bune, dezvoltarea afacerilor și serviciilor de turism

miercuri, 28 iulie 2010

(Video) 1,5 milioane lire sterline Republicii Moldova pentru reducerea sărăciei: drumuri mai bune, dezvoltarea afacerilor și serviciilor de turism
Foto: UNIMEDIA

1,5 milioane lire sterline Republicii Moldova din partea guvernului Marii Britanii

Drumuri mai bune, acces îmbunătățit la sisteme de aprovizionare cu apă și canalizare, oportunități  sporite în domeniul dezvoltării afacerilor și serviciilor de turism pentru Republica Moldova, ca urmare a asitenței oferite de către Guvernul Britanic pentru implementarea politicii Guvernului Republicii Moldova în domeniul dezvoltării regionale. În acest sens, azi, 28 iulie, Guvernul Republicii Moldova a semnat cu Departamentul Dezvoltare Internațională a Guvernului Britanic (DFID), Memorandumul de Înţelegere în valoare de 1.5 milioane lire sterline.


Ambasadorul britanic în Republica Moldova, Keith Shannon, a declarat că Guvernul Britanic vrea să susțină reformele economice și politice din Republica Moldova, dar și procesele de integrare europeană. „ DFID, începând cu 2008, oferă asistență Guvernelor succesive în elaborarea și implementarea politicilor noi în domeniul dezvoltării regionale, care au drept scop promovarea creșterii economice și reducerea sărăciei și inegalității în Moldova. Susținerea dezvoltării regionale are o importanță vitală într-o țară unde 70% din populația săracă locuiește în regiunile rurale”, a subliniat ambasadorul britanic.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, a mulțumit Guvernului Britanic pentru sprijinul acordat, specificând că acesta vine ca răspuns la faptul că Republica Moldova și-a onorat angajamentele asumate către partenerii săi de dezvoltare.

UNIMEDIA menționează că suma de £1.5 milioane constituie aproximativ 1.75 milioane euro și reprezintă un suport la bugetul Republicii Moldova, banii fiind transferați îndată ce Guvernul de la Chișinău va aproba memorandumul.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: