Republica Moldova speră să obţină foaia de parcurs pe vize în toamnă

marți, 27 iulie 2010

Republica Moldova speră să obţină foaia de parcurs pe vize în toamnă
Foto: gov.md

Republica Moldova mizează pe susţinerea Comisiei Europene în vederea obţinerii unei foi de parcurs pe vize în toamna anului curent. Declaraţia aparţine prim-ministrului Vlad Filat şi a fost lansată astăzi, 27 iulie, în cadrul întrevederei cu Stefan FULE, Comisar pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate.


Premierul a abordat subiectul liberalizării regimului de vize, precizând că, în conformitate cu înţelegerile convenite în cadrul reuniunii Oficialilor de Rang Înalt a dialogului pe vize din 15 iunie curent, la Bruxelles, Moldova este angajată plenar în pregătirea pentru misiunile de evaluare în domeniul justiţiei şi afacerilor interne.
 
Vlad Filat a menţionat că în cadrul reuniunii Comisiei Guvernamentale de Integrare Europeană, s-a convenit asupra adoptării Planului de Acţiuni al Republicii Moldova – priorităţi de reformă în domeniul integrării europene până în iunie 2011.
 
„Noi nu aşteptăm să ni se spună ce trebuie să facem. Acţionăm având un scop bine determinat şi ne vom mişca în continuare rapid în direcţia integrării în UE. Toate aceste reforme sunt în primul rând în interesul RM”, a spus Premierul. 

Comisarul european a menţionat că, în septembrie, urmează să fie efectuată o misiune de evaluare a experţilor europeni, după care va fi pregătită o foaie de parcurs pentru Republica Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: