Vameşii de la frontierele moldo-române vor colabora în scopul combaterii fraudelor

marți, 27 iulie 2010

Vameşii de la frontierele moldo-române vor colabora în scopul combaterii fraudelor
Comentariu: Trecerea de frontieră Sculeni
Foto: blogulplictisitor.files.wordpress.com

În trei puncte de trecere a frontierei moldo-române va fi intensificată colaborarea dintre autorităţile vamale din ambele state pentru prevenirea şi descoperirea fraudelor. Colaborarea va fi efectuată în conformitate cu Planul bilateral de cooperare dintre Autorităţile vamale din Republica Moldova şi din România, semnat de către părţi pe 23 iulie curent.


Conform Planului de cooperare bilaterală, la trecerile de control va fi utilizată tehnică specială, ce va permite reducerea timpului de staţionare în vamă, micşorarea cheltuielilor şi altor resurse necesare gestionării activităţii vamale la frontieră.

Colaborarea moldo-română va oferi posibilitatea întăririi cooperării regionale şi consolidării eforturilor prin schimbul de experienţă a colaboratorilor vamali din ambele ţări, implicit prin participare la procesul de control vamal.

Autorităţile vamale din ambele ţări şi-au rezervat dreptul de a efectua controlul fizic total al mijloacelor de transport.

Potrivit colaboratorilor Serviciului Vamal al Republicii Moldova, conlucrarea cu Autoritatea Vamală din România, va permite promovarea pe viitor şi alte instrumente de integrare vamală europeană, precum schimbul de informaţii prealabile şi armonizarea controalelor la frontieră, în conformitate cu standardele europene în domeniu. 

La prima etapă această procedura va fi implementată cu începere din 1 august în 3 puncte de trecere, Leuşeni-Albiţa, Giurgiuleşti-Galaţi şi Sculeni-Sculeni. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: