(Video) Cea mai scumpă spălătorie auto din lume – 8.500 euro pentru fiecare maşină

duminică, 25 iulie 2010

(Video) Cea mai scumpă spălătorie auto din lume – 8.500 euro pentru fiecare maşină
Foto: dailymail.co.uk

Exista o astfel de spalatorie in Marea Britanie si nu duce lipsa de clienti. A fost ideea lui Gurcharn Sahota (30 de ani) si a prins excelent, in ciuda pretului piperat si a crizei. Evident, clientii sunt numai oameni cu foarte multi bani, iar masinile acestora sunt pe masura. Doar bolizi de sute de mii de euro, informează Dailymail, citat de motorstory.ro.


In cazul in care va intrebati de ce este atat de scump, trebuie sa stiti ca ceea ce face britanicul nu este o simpla spalare, ci un tratament de detailing dus la extrem. Inchipuiti-va ca omul are un microscop cu care verifica zgarieturile de pe vopsea si apoi verifica grosimea vopselei in acea zona, pentru a vedea daca poate inlatura zgarietura fara sa se observe nimic, in nici un fel de lumina. Sahota afirma ca nu este nici o diferenta intre masinile noi din showroom-uri si cele cosmetizate de el, din punct de vedere estetic.

Britanicul foloseste numai solutii foarte scumpe (de exemplu, ceara costa circa 9.700 euro tubul) si petrece zile intregi la curatarea si reconditionarea fiecarei masini, in functie de ce trebuie facut. Spune ca cel mai mult a lucrat la o masina 250 de ore, ceea ce inseamna cam o luna, in conditiile in care nu lucreaza non-stop. I-au trecut prin mana sute de bolizi, de la Ferrari Enzo, Lamborghini, Porsche pana la McLaren F1 GTR.

Afacerea a inceput-o dupa ce a rugat un dealer Aston Martin sa-l lase sa “trateze” un DB9. Gratis. Dealerul fost atat de multumit, incat n-a ezitat sa-l recomande clientilor proprii si tot asa, britanicul avand acum o baza de clienti stabila.



sursa: Unimedia

0 Comments: