În toamnă, oraşul Străşeni ar putea fi asigurat integral cu apă potabilă

sâmbătă, 31 iulie 2010

În toamnă, oraşul Străşeni ar putea fi asigurat integral cu apă potabilă
Foto: vidu.ro

Autorităţile locale din satul Micăuţi au solicitat repararea şi punerea în funcţiune a  3,6 km de apeduct, care ar permite asigurarea cu apă a întregului oraş Străşeni. Cererea a fost făcută în cadrul vizitei la staţia de pompare şi fântânile arteziene cu apă potabilă din sat a premierului Vlad Filat.


În satul Micăuţi, staţia de pompare este în deplină funcţiune, dar din cele 12 fântâni arteziene funcţionează doar trei. Fântânile au capacitatea de a asigura cu apă potabilă oraşul Străşeni şi două-trei localităţi din apropiere. În acelaşi timp debitul de apă existent permite asigurarea întregului raion cu apă potabilă.
 
Filat a menţionat că Guvernul se va implica şi va acorda ajutorul necesar, solicitând ca şi autorităţile locale să se implice în măsura posibilităţilor. Prim-ministrul a cerut ca lucrările de achiziţie a serviciilor, dar şi cele de reparaţie a apeductului, să înceapă neîntârziat, astfel încât cel târziu la 15 octombrie, 2010, oraşul Străşeni să fie asigurat integral cu apă potabilă.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: