Avînd la ei doar o hartă, doi tineri au încercat, ilegal, să ajungă în Uniunea Europeană

marți, 27 iulie 2010

Avînd la ei doar o hartă, doi tineri au încercat, ilegal, să ajungă în Uniunea Europeană
Foto simbol
Foto: adevarul.ro

Doi tineri au fost reţinuţi  pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat. Ieri noaptea, aproximativ de ora 03.00, cei doi, fără acte de indentitate, avînd la ei doar o hartă, au încercat să ajugă în Uniunea Europeană.


În urma reţinerii celor în cauză, s-a stabilit că tinerii nu aveau la ei acte de identitate, dar conform declaraţiilor lor sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, locuitori ai satului Tartaul de Salcie, raionul Cahul şi au vîrsta de 25 şi, respectiv, 27 ani.

Băieţii au recunoscut că intenţionau să traverseze Prutul în  înot, pentru a ajunge ilegal în România, intuind că de acolo vor găsi alte modalităţi pentru a merge în Italia în căutarea unui loc de muncă. În afară de harta Europei, tinerii mai aveau doar lucruri personale şi careva valută străină, care erau înfăşurate în saci de polietilenă pentru a le proteja de umezeală, la trecerea rîului de frontieră înot.

Fiind depistaţi însă, cei doi tineri au fost reţinuţi  pentru tentativa  trecerii ilegale a frontierei de stat, iar după finalizarea cercetărilor primare aceştia au fost transmişi  autorităţilor abilitate pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

UNIMEDIA precizează că de la începutul lunii curente, angajaţii Serviciului Grăniceri au reţinut 15 persoane pentru tentativa trecerii frauduloase a hotarului şi aproximativ 50 persoane – în primul semestru a anului curent.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: