Treizeci de zile de arest preventiv pentru poliţiştii învinuiţi de corupere pasivă

luni, 26 iulie 2010

Treizeci de zile de arest preventiv pentru poliţiştii învinuiţi de corupere pasivă
Foto: rescue.ro

Cei trei poliţişti din cadrul comisariatului de poliţie din  Şoldăneşti, reţinuţi, vineri, 23 iulie, pentru extorcare de bani, au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile. Decizia judecătorului de instanţă a fost pronunţată astăzi, 26 iulie, după ce procurorii au solicitat arestarea acestora pe un termen de până la o lună.


În prezent, CCCEC instrumentează un dosar penal pe faptul coruperii pasive. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, poliţiştii  riscă de la 5 până la 10 ani de închisoare cu o amendă de până la 60 mii lei şi cu privarea de a mai exrcita anumite activităţi pe un termen de la 2 la 5 ani.

UNIMEDIA aminteşete că la 23 iulie curent, ofiţerii CCCEC au reţinut în flagrant delict trei colaboratori ai MAI, printe care vice-comisarul pe lucru operativ al raionului Şoldăneşti şi doi inspectori ai Secţiei Poliţiei Criminale. Aceştia au cerut 1000 de euro de la o femeie, recent revenită de peste hotare, pentru a nu porni o urmărire penală în privinţa sa, pe faptul traficului de fiinţe umane.

De la începutul anului, CCCEC a pornit 26 de cauze penale legate de acte de corupere cu implicarea a 20 de colaboratori de poliţie. Majoritatea dosarelor au fost expediate in instanţă.

sursa: Unimedia

0 Comments: