Moldovenii de peste hotare se vor putea înregistra on-line în listele electorale prealabile pentru referendum

luni, 26 iulie 2010

Moldovenii de peste hotare se vor putea înregistra on-line în listele electorale prealabile pentru referendum
Foto: ziare.com

Comisia Electorală Centrală a lansat, în premieră, procedura on-line de înregistrare prealabilă în listele electorale a cetăţenilor Republicii Moldova, aflaţi peste hotarele ţării.

Alegătorii aflaţi peste hotarele ţării vor trebui să acceseze pagina www.voteaza.md si sa completeze formularul on-line. Ulterior în baza declaraţiei pe proprie răspundere ei vor fi radiaţi temporar (doar pentru referendumul din 5 septembrie 2010) din listele electorale de la domiciliul lor din Republica Moldova.


Potrivit Regulamentului CEC, perioada de înregistrare prealabilă a cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi în străinătate va începe cu 40 de zile înainte de ziua alegerilor şi se va termina cu 25 de zile până la ziua alegerilor.

UNIMEDIA menţionează că înregistrarea prealabilă nu este obligatorie, iar alegătorii care, din diferite motive, nu au urmat această procedură, îşi vor putea exercita dreptul de vot, prezentîndu-se în ziua alegerilor la secţia de votare respectivă. În afara hotarelor Republicii Moldova vor fi deschise 79 de secţii pentru vot, în 27 de ţări ale lumii.


sursa: Unimedia

0 Comments: