Consiliul municipal Bălți a adoptat decizia de boicotare a referendumului din 5 septembrie

marți, 27 iulie 2010

Consiliul municipal Bălți a adoptat decizia de boicotare a referendumului din 5 septembrie
Foto: gazeta-sp.info

Consiliul municipal din Bălți a votat pentru boicotarea referendumului din 5 septembrie. Decizia a fost luată, astăzi, 27 iulie, în cadrul ședinței, prin votul majoritar al celor 15 consilieri comuniști din cei 23 prezenți la ședință.

"Îndemnăm toţi alegătorii municipiului Bălţi să boicoteze referendumul din 5 septembrie, care este o dovadă a politicii antipopulare, promovate de către Alianţă şi care are ca scop lipsirea Moldovei de independenţă şi suveranitate", se spune în adresarea consilierilor municipali PCRM către locuitorii oraşului Bălţi.

În declaraţie se afirmă că noua conducere întreprinde măsuri pentru scindarea societăţii, ignoră Constituţia şi nu doreşte să dizolve Parlamentul. Consilierii presupun că referendumul va fi urmat de modificarea întregii Constituţii, inclusiv a articolelor ce ţin de limba de stat, participarea în blocul NATO şi renunţarea la statutul de neutralitate al Republicii Moldova.


Autorii declaraţiei se arată indignaţi de reducerea pragului pentru referendum: "Această modificare va duce la faptul că cele mai importante decizii vor fi adoptate de circa 17 la sută din populaţia ţării, ceea ce va favoriza organizarea altor referendumuri, care vor satisface interesele politice ale guvernării actuale".

UNIMEDIA precizează că consilierii din opoziție au cerut ca adresarea să fie semnată de consilierii comuniști și nu de tot Consiliul Municipal, însă această propunere a fost ignorată.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: