Republica Moldova a întocmit planul acţiunilor ce urmează a fi implimentat în procesul de liberalizare a regimului de vize cu UE

luni, 26 iulie 2010

Republica Moldova a întocmit planul acţiunilor ce urmează a fi implimentat în procesul de liberalizare a regimului de vize cu UE
Foto: youthcanchange.files.wordpress.com

A fost realizată Matricea de Politici cu privire la priorităţile de reformă în Republica Moldova în cooperare cu Uniunea Europeană pentru o perioadă de doi ani. De asemenea, a fost instituit un Grup de lucru privind coordonarea procesului de liberalizare a regimului de vize cu UE. Anunţul a fost făcut astăzi, 26 iulie, de către Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în cadrul şedinţei Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană.


Prim-ministrul  Vlad Filat a atras atenţia asupra respectării termenelor de introducere a paşapoartelor biometrice şi trecerea la sistemul tehnic de înregistrare a cetăţenilor străini pe perimetrul transnistrean al hotarelor estice ale Republicii Moldova.

În cadrul şedinţei Iurie Leancă a menţionat că reieşind din documentele prezentate Republicii Moldova de către Comisia Europeană la 15 iunie curent, a fost elaborat Planul de Acţiuni al Republicii Moldova  şi priorităţi de reformă în domeniul integrării europene până în iunie 2011. 

Vlad Filat a solicitat MAEIE o evaluare obiectivă şi profundă privind realizarea acţiunilor instituţiilor statului cuprinse în Planul de Acţiuni.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: