Chirtoacă propune înregistrarea teritoriului de la staţia de epurare, în Cartea Recordurilor, drept cel mai mare veceu

luni, 26 iulie 2010

Chirtoacă propune înregistrarea teritoriului de la staţia de epurare, în Cartea Recordurilor, drept cel mai mare veceu
Foto: severinnatalia.files.wordpress.com

Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă a propus şefului SA "Apă-Canal", Constantin Becciev să înregistreze teritoriului unde era acumulat nămolul de la staţia de epurare a apei în Cartea Recordurilor Guiness. Primarul a mai sugerat ca teritoriul de la staţia de epurare să fie inclus şi în Cartea Roşie, fiindcă e deja pe cale de dispariţie.


Astăzi, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, directorul SA "Apă-Canal", Constantin Becciev, a anunţat că vor fi respectate promisiunile făcute anterior, iar mirosul neplăcut din capitală va dispărea până la finele lunii. "Apoi vom trece la cea de a doua etapă, terenul va fi tratat sanitar cu apă de var, soluţie de clor şi hipoclorit de sodiu", a explicat Becciev.

Potrivit lui, de la 19 septembrie 2009, de când a fost aplicată  tehnologia geotube, SA "Apă CAnal" a transportat de la cele 34 ha de platforme de nămol peste 250 de mii metri cubi de nămol la depozitele special amenajate. Săptămâna aceasta a rămas de transportat 5 mii metri cubi de nămol, de pe mai puţin de 1 ha de platforme. 

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: