Training pentru jurnalişti – „Reflectarea referendumului constituţional în mass-media”

vineri, 30 iulie 2010

Training pentru jurnalişti – „Reflectarea referendumului constituţional în mass-media”
Foto: qpg.co.in

Jurnaliştii din Republica Moldova, care au o experienţă în jurnalism de cel puţin un an şi care sunt angajaţi ai unei instituţii media, pot să participe la training -ul „Reflectarea referendumului constituţional în mass-media”, care se va desfăşura în perioada 13-15 august.


Aplicarea la concursul de selecţie are loc prin expedierea unui dosar la adresa de e-mail Dumitru.LAZUR@coe.int. Dosarul trebuie să cuprindă un Curriculum Vitae actualizat, un formularul de aplicare completat (persoana de contact Dumitru Lazur), scrisoare de recomandare din partea redactorului-şef, prin care acesta îşi dă acordul de principiu în ce priveşte participarea jurnalistului la training în cazul selectării. Data limită de prezentare a dosarelor este 5 august 2010.

Jurnaliştii selectaţi vor fi instruiţi de experţii Consiliului Europei, dar şi ai Comisiei Electorale Centrale. Subiectele principale incluse în agenda trainingului: utilizarea corectă a terminologiei electorale; responsabilităţile şi drepturile jurnaliştilor în reflectarea campaniei pentru referendum şi Zilei Referendumului; strategii creative de reflectare echilibrată şi corectă a referendumului folosite de jurnaliştii din străinătate etc.

Concursul este deschis pentru toate instituţiile mass-media locale şi naţionale din Republica Moldova (ziare, agenţii de presă, portaluri informaţionale, posturi de radio şi TV).

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: