Selecționata Moldovei a obţinut medalii de aur şi argint la Campionatul Euro-Asiatic de Taekwon-Do

marți, 27 iulie 2010

Selecționata Moldovei a obţinut medalii de aur şi argint la Campionatul Euro-Asiatic de Taekwon-Do
Foto: Clubul "Stolas Leukas"

Echipa Moldovei a obţinut locul I la proba tehnică și locurile 2 la lupte în echipe și spargeri pe echipe la Campionatul Euro-Asiatic de Taekwon-Do (versiunea GTF) care s-a desfășurat în perioada 21-24 iulie 2010 în Almaty, Kazahstan.

Selecționata Moldovei alcătuită din 8 sportivi a ocupat locul trei în clasament general plasându-se după Rusia care a fost reprezentată de 40 de sportivi, iar Kazahstanul pe locul I având cel mai mare număr de sportivi la această competiție.


La probele individuale toți sportivii noștri au ocupat locuri de frunte. Anatol Cibotărică a luat locurile I la proba tehnică și la lupte în categoria până la 71kg. 

La categoria 71-81kg au ieșit în final sportivii noștri Radu Filat și Ghenadie Bitco. Ghenadie a făcut un gest frumos oferindu-i fără luptă biruința lui Radu Filat. Ghenadie a mai luat locurile I la spargere cu piciorul și la spargere cu tehnica specială sărind peste un obstacol de 3,2 m lungime și spărgând scândura. A mai ocupat Ghenadie și locul II la proba tehnică unde locul I l-a luat Anatol Cibotărică. Radu Filat a mai luat medalia pentru locul III la proba tehnică individuală și locul I la proba tehnică în cuplu împreună cu Maria Sofianu, deținătoarea centurii negre II dan. Maria a mai luat și locul III la lupte. 

Alexei Tentiuc care deține centură neagră III dan a luat locul I la proba tehnică pentru Dan III și Sergiu Filat a luat locul I la aceeași probă pentru nivelul dan IV și încă o medalie pentru locul I la spargeri cu tehnică specială. Pentru prima dată a participat la un campionat internațional Tudor Rotaru, deținătorul centurii roșii și a ocupat locul III la lupte. Gheorghe Râbacov, sportiv de la Cahul deținător de centură albastră a ocupat locul I la tehnică și II la lupte. 

Echipa a fost pregătită și condusă de instructorul Vasile Filat, centură neagră V dan, președintele Clubului "Stolas Leukas" și vice-președintele Federației Naționale de Taekwon-Do GTF. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: