joi, 29 iulie 2010
![]()
Foto: portaldeconchal.com.br
|
"Cetăţenii Republicii Moldova vor putea consuma carne de calitate şi totodată, să cunoască, de unde această carne provine, când animalele au fost sacrificate, dacă carnea respectivă a fost revigerată sau congelată şi când a pornit din locul exportului." Declaraţia apaţine ministrului agriculturii, Valeriu Cosarciuc.
Guvernul a aprobat astăzi, 29 iulie, regulamentul cu privire la trasabilitatea cărnii ca materie primă.
Potrivit ministrului agriculturii, astfel vom consuma carne proaspătă şi nu cea care a fost păstrată în frigiderile altor state timp de zeci de ani.
"Acest regulament este conform standardelor Uniunii Europene, plus la asta, vom putea urmări tot ce ţine de trasabilitatea produsului - export, import şi uz intern. Cei care vor importa, vor produce ori vor comercializa carnea pe piaţa Republicii Moldova vor fi obligaţi să prezinte documentele necesare ce ţin de trasabilitatea produselor", a explicat Cosarciuc.
UNIMEDIA precizează că elaborarea Regulamentului tehnic "Carnea - materie primă. Producerea, importul şi comercializarea" a fost demarat în octombrie 2009.
0 Comments:
Post a Comment