Telefonul mobil are de 18 ori mai mulţi microbi decât capacul de la WC

sâmbătă, 31 iulie 2010

Telefonul mobil are de 18 ori mai mulţi microbi decât capacul de la WC
Foto: hit.ro

Telefonul mobil dezvolta pe suprafata sa de 18 ori mai multi microbi si germeni decat capacul de la WC, au anuntat cercetatorii din Marea Britanie.

Potrivit expertilor, acesta este un real focar de infectii, deoarece pe suprafata gadgetului s-au descoperit culturi de salmonella, e.coli sau stafilococ auriu, relateaza gandul.info, citat de Mediafax.


Ceri Stanaway, coordonatorul cer cetarii, recomanda ca, dupa folosirea telefonului mobil, sa ne spalam pe maini, deoarece microbii ramasi pot infecta alimentele pe care vrem sa le mancam, iar riscul de a suferi de afectiuni digestive este destul de ridicat. 

"De exemplu, salmonella este printre cele mai raspandite boli de tip alimentar, care contamineaza omul prin ingestia de mancare infectata, mai ales daca lasam telefonul la indemana animalului de companie, care este purtator al acestui virus", spune Stanaway. 

Simptomele cele mai frecvente ale acestei boli sunt greata, durerile abdominale, diareea si starile de voma. Acestea incep sa-si faca aparitia de obicei la 12-72 deore dupa ingerarea alimentului contaminat.

Sursa: 9am.ro


0 Comments: