YouTube acceptă filme cu 50% mai mari

sâmbătă, 31 iulie 2010

YouTube acceptă filme cu 50% mai mari
Foto: excesivmusic.ro

Compania Google a acceptat să mărească de la 10 la 15 minute filmele care pot fi uploadate de useri pe site-ul youtube.com. Până acum, durata maximă a înregistrărilor video care puteau fi postate pe YouTube era de 10 minute, însă această capacitate a crescut recent la 15 minute. Pentru a marca evenimentul, pagina web a iniţiat un concurs denumit 15 minute de celebritate.


Este vorba de o competiţie prin care YouTube îi invită pe fani să profite la maximum de cele cinci minute suplimentare, printr-o înregistrare video în care să arate ceea ce ar dori ca lumea să ştie despre ei, potrivit unei note de presă emisă de pagina web. Data limită de postare a înregistrării este 4 august, iar titlul trebuie să conţină sintagma "yt15minutes".

Ulterior, YouTube va posta înregistrările video selecţionate în formatul unui anunţ, pe pagina iniţială a portalului, potrivit comunicatului.

Limitarea duratei filmelor a fost impusă, în special, din cauza combaterii pirateriei. Erau mulţi useri care încărcau filme întregi şi intrau în contradicţie cu legea drepturilor de autor. 

Această problemă s-a rezolvat prin intermediul unui soft care detectează automat filmele piratate încărcate pe YouTube.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Evenimentul Zilei


0 Comments: