Fincombank contraatacă: Contestăm informațiile distribuite de Procuratura Generală!

miercuri, 28 iulie 2010

Fincombank contraatacă: Contestăm informațiile distribuite de Procuratura Generală!
Foto: Colaj UNIMEDIA

"Fincombank contestă informaţiile vehiculate în mass-media de către serviciul de presă al Procuraturii generale privind acuzaţiile aduse conducerii băncii de înşelăciune şi abuz în serviciu, precum şi de atribuirea ilegală a patrimoniului Centrului de Instruire Profesională şi Reabilitare a Invalizilor CIPRI SRL şi declară că a utilizat numai proceduri prevăzute de legislaţia în vigoare".

Informațiile au fost făcute publice de către instituția financiară după ce Procuratura Generală a anunțat că a deschis dosar penal pe această cauză.

Potrivit sursei, neutilizarea creditului conform destinaţiei de către conducerea CIPRI SRL şi refuzul de a-şi onora obligaţiile, a determinat Fincombank-ul de a se adresa în instanţa de judecată.


"Procesul de achitare a datoriei şi realizare a patrimoniului gajat, inclusiv şi prin licitaţii publice a fost realizat de către Bancă în conformitate cu hotărârea instanţei de judecată şi a executorului judiciar. Datorită lipsei cumpărătorilor, la cererea executorului judiciar, Fincombank a luat la bilanţul său în proprietate bunurile gajate , după care timp de un an şi jumătate a fost nevoit să suporte cheltuieli de întreţinere a patrimoniului dat şi căutarea investitorilor. Ca rezultat, de către bancă a fost găsit un investitor italian şi, patrimoniul care la acel moment aparţinea Băncii a fost vîndut", se mai precizează în comunicatul de presă Fincombank.

Cei din urmă se arată uimiți de acțiunile Procuraturii. "Este uimitor, că înştiinţare oficială de la Procuratura generală despre intentarea dosarului penal FinComBank, spre deosebire de mass-media, pînă la momentul de faţă nu a primit, în timp ce formulările, folosite de serviciul de presă al Procuraturii Generale, încalcă dreptul constituţional al Băncii la respectarea prezumţiei nevinovăţiei", se mai spune ]n comunicat.

UNIMEDIA amintește că ieri PG a pornit o cauză penală pe faptul dobândirii ilicite de către factorii de decizie ai BC „FinComBank” SA, al cărei acționar este și Oleg Voronin, a bunurilor Centrului de Instruire Profesională şi Reabilitare a Invalizilor „CIPRI” SRL prin înşelăciune şi abuz de serviciu, săvârşite în proporţii deosebit de mari.

sursa: Unimedia

0 Comments: