Cele mai mari pagube în ultimii 30 de ani. 701 case vor fi construite, 59 vor fi cumpărate

sâmbătă, 31 iulie 2010

Cele mai mari pagube în ultimii 30 de ani. 701 case vor fi construite, 59 vor fi cumpărate
Foto: UNIMEDIA

701 case pentru sinistraţi vor fi construite, iar alte 59 vor fi achiziţionate în diferite raioane.Casele vor avea până la 6 camere, în dependenţă de numărul de membri ai familiei. Anunşul a fost făcut astăzi, 31 iulie, de către viceministrul de stat, Anatol Onceanu, în cadrul şedinţei Comisiei naţionale pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor.


Premierul a solicitat implicarea sinistraţilor în construcţia caselor respective.„Vreau să fie clar - vom fi foarte atenţi în ceea ce ţine achitarea despăgubirilor. Profitorii nu vor beneficia de ajutor. Vom monitoriza toate ajutoarele şi ne vom asigura ca acestea sunt distribuite celor care cu adevărat au avut de suferit de pe urma inundaţiilor”, a precizat Vlad Filat.

Precipitaţiile din ultimele două luni au cauzat cele mai mari pagube din ultimii 30 de ani.  Ultimele estimări arată că, în urma inundaţiilor în raionul Hânceşti, în localitatea Obileni, au fost inundate – 31 case, Sărăteni – 165 case, Nemţeni – 165 case, Cotul Morii – 685 case. În raionul Cantemir, în localităţile Goteşti -  3 case, iar în Gheoltosu – 4 case.

În raionul Ungheni, în oraş au fost inundate – 9 case, iar în localitatea Măcăreşti – 42 de case. De asemenea, au fost inundate peste 8300 hectare de suprafeţe agricole.  Lucrările de lichidare a consecinţelor inundaţiilor, dar şi de prevenire a acestora, continue să se desfăşoare, fiind implicate toată tehnica şi forţele necesare. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: