Cotul Morii rămâne a fi cea mai afectată zonă de inundaţii

sâmbătă, 31 iulie 2010

Cotul Morii rămâne a fi cea mai afectată zonă de inundaţii
Foto: UNIMEDIA

Din  toate zonele afectate de inundaţii, satul Cotul Morii rămâne a fi cea mai afectată de această calamitate, iar la Nemţeni continuă lucrările la digul de protecţie. Acestea sunt principalele observaţii făcute de către ministrul de interne, Victor Catan, în timpul uneim vizite întreorinse în raionul Hânceşti.


Ministrul a inspectat satul Cotul Morii, cea mai afectată localitate, unde au loc lucrările de salubrizare, dezinfecție, colectarea păsărilor şi animalelor moarte. În localitate sunt instalate posturi poliţieneşti suplimentare pentru a lua sub protecţie bunurile şi casele rămase fără stăpân. Accesul în zonă rămâne limitat.

Potrivit reprezentanţilor MAI, în zona sinistrată activează un comisariat de poliţie cu statut special, pentru menţinerea ordinii publice. Este asigurată paza centrelor de colectare şi repartizare a ajutoarelor materiale şi centrelor de plasament temporar al persoanelor sinistrate.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore pe râul Prut s-a atestat o descreştere a nivelului apei în mai multe puncte de măsurare. La nord, pe segmentul Lipcani- Şirăuţi, descreşterea nivelului apei a variat între 0,32m şi 0,61m. Nivelul apei a scăzut şi în raioanele Ungheni, Hânceşti, Leova, şi Cantemir cu 0,04m şi 0,20m.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: